Depp Daily Dose

dra åt helvete

you raised me up so I could stand on mountains,

but then I tripped and you just let me fall..

all I want is not to need you now..

.. but I do need you, I really do.


jag vill bara ha det som vi hade förut.

Hur kan folk?

Hur kan folk le när det finns så mycket hemskhet i världen?
Hur kan folk skratta när det finns så mycket olycka i världen?
Hur kan folk njuta när det finns så mycket ondska i världen?
Hur kan folk älska när det finns så mycket hat i världen?

Jag tror inte att svaret är så svårt som man kan tänka sig. Jag tror helt enkelt att det är så att man måste le, man måste skratta, man måste njuta. Man måste älska. Det betyder inte att man inte bryr sig. Bara för att man ler åt att man klarat ett prov i skolan betyder inte att man inte tänker på de som aldrig får chansen att gå i skolan. Bara för att man skrattar med sina vänner betyder inte att man glömmer bort att endel människor inte har några vänner. Bara för att man njuter av att kunna äta godis på fredagskvällarna betyder inte att man aldrig har önskat att alla ska få mat varje dag. Oavsett hur mycket fel det finns i världen så måste man vara lycklig så ofta man kan. Le, skratta, njuta, älska så länge det inte blir på någon annans bekostning. Man kan inte bara skylla på att världen är så dålig, människor är så elaka, allt är så dumt.. som någon ursäkt för att inte ta vara på de bra sakerna som faktiskt existerar i världen. Det känns som att människan har en förmåga att väldigt lätt klaga på och kommentera allt som är negativt. När något bra faktiskt händer och någon uttrycker sig om det är det inte sällan pesonen möts av kommentaren 'hur kan du säga så när människor svälter varje dag', '..människor dödar varje dag', '..människor misshandlas', '..blir orättvist behandlade'.. Ja hur kan folk? Hur kan folk försöka vara positiva och fokusera på bra saker i en värld full av grymhet? Hur kan folk försöka sprida glädje i en hatad värld? HUR KAN FOLK?
Ni hör ju hur dumt det låter. Jag menar inte att man ska blunda för allt hemskt som finns i världen, (som jag sa, bara för att man är lycklig betyder det inte att man inte bryr sig om de som inte är det). Men man kan inte hela tiden säga att världen är så ond, människor så dumma och sen bara acceptera det. Man kan inte.. man FÅR inte bara koncentrera sig på allt uselt och glömma bort att framhäva alla fina och fantastiska saker. Jag säger inte att man behöver vara överkäck och glad och tycka om allt. Men jag tror att vi vet tillräckligt om hur hemskt det är med krig, fattigdom, kriminalitet, svält.. Vi behöver se det som är bra, vi behöver få reda på det som är gott i världen. Jag tvingar ingen att tro på människan (för oftast är hon ganska dum) men snälla, tappa inte hoppet om mänskligheten. För om ingen tror på att mänskligheten kan minska all hemskhet, olycka, ondska, hat som finns.. då, ja då kommer vi inte behöva bekymra oss om hur folk kan bli sådär glada för då kommer tillslut ingen att vilja le, skratta, njuta eller älska. För egentligen är det ju otroligt att folk VILL le, skratta, njuta och älska i denna värld vi lever i nu. Och vi måste låta dem göra det! 

Så, några sista ord.. Blunda inte för det negativa, men fokusera på det positiva.

Hata litet, älska stort,
E.

ingen kommentar.

fyfan, fyfan, fyfan.


Nu ska jag titta på Pirates<3

ensåndärrubrik

Jag ville väl egentligen inte skriva något speciellt eller kanske ville jag det. I vilket fall som helst så spelar det ingen roll. Ibland känns det som så, att ingenting spelar någon roll. Som att ingen bryr sig. Som sagt det var ju egentligen inte det här jag ville skriva, men på något vis så blev det detta jag skrev ändå. Ett inlägg om det där som inte spelar någon roll, eller som spelar roll. Nej, nu blev det bara blubbigt. 

Godnatt och sov gott.
E.

.

RSS 2.0